Shai Mulinari tilldelats pris till Katrin Fridjonsdottirs minne

2016-06-16

Shai Mulinari tilldelats pris till Katrin Fridjonsdottirs minne efter nominering av Professorskollegiet vid Sociologiska institutionen, Uppsala universitet. Ceremonin äger rum den 10 oktober 2016 10:15-12:00 Auditorium Minus, Museum Gustavianum, Uppsala.

Klicka här för mer information om prisutdelningen eller här för att läsa en intervju med pristagaren Dr Shai Mulinari.

Dr Shai Mulinari (f. 1981) nominerades av Sociologiska institutionen till Katrin Fridjonsdottirs och Bo Gustafssons stiftelse för kunskapssociologisk forskningspris 2016. Shai Mulinari har en i Sverige ovanlig tvärvetenskaplig bakgrund då han disputerade i utvecklingsbiologi (2008) och därefter utvecklats till  STS- forskare och kunskapssociolog med genusintresse samtidigt som han delvis fortsatt arbeta inom det medicinska fältet. Ett intresse är läkemedelsforskning och dess relation till marknadskrafter, forskningspolitik och vetenskapliga ideal.

Aktuella nyheter